Marcipánkrémes vaníliás patkó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marcipánkrémes vaníliás patkó

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 4 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 120 g marcipán
  • 20 dkg lágy vaj
  • 4 cl rumaroma

A díszítéshez:

  • 80 gr étcsokoládé

Elkészítése

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sima masszává keverjük.

Habzsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 160 fokos sütőben világosra sütjük.

A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, majd 1-1 patkót összeragasztunk vele.

Az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd a patkók végeit belemártjuk és rácson megszárítjuk.