Marcipán keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg marcipán
- ½ csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csésze cukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A puha vajat, porcukrot, marcipánt, vaníliás cukrot és citromhéjat elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet is.
Lágy tésztát kapunk, így kezünkhöz ragadni fog. Nem kell megijedni, legjobb ha habkártyával dolgozunk tovább.
A tésztából 3 db kb. 4 cm átmérőjű egyforma rudat formálunk, úgy hogy rögtön fóliára halmozzuk habkártya segítségével, majd a fóliába csomagoljuk és egy éjjelen át a hűtőben tartjuk.
A sütőt 190 fokra (gáz 3,5 fokozat) előmelegítjük. A tésztarudakat tojássárgájával bekenjük és kristálycukorban meghempergetjük.
A hűtőből mindig csak egy rudat vegyünk elő, mert meleg helyen a tészta nagyon megpuhul.
0,5 cm-es szeleteket vágunk, sütőpapírra helyezzük úgy, hogy egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert sütés közben növekszik a térfogatuk.
10-12 percig. sütjük
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »