Marcipán keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg marcipán
- ½ csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 25 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csésze cukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A puha vajat, porcukrot, marcipánt, vaníliás cukrot és citromhéjat elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet is.
Lágy tésztát kapunk, így kezünkhöz ragadni fog. Nem kell megijedni, legjobb ha habkártyával dolgozunk tovább.
A tésztából 3 db kb. 4 cm átmérőjű egyforma rudat formálunk, úgy hogy rögtön fóliára halmozzuk habkártya segítségével, majd a fóliába csomagoljuk és egy éjjelen át a hűtőben tartjuk.
A sütőt 190 fokra (gáz 3,5 fokozat) előmelegítjük. A tésztarudakat tojássárgájával bekenjük és kristálycukorban meghempergetjük.
A hűtőből mindig csak egy rudat vegyünk elő, mert meleg helyen a tészta nagyon megpuhul.
0,5 cm-es szeleteket vágunk, sütőpapírra helyezzük úgy, hogy egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert sütés közben növekszik a térfogatuk.
10-12 percig. sütjük