Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Manó szelet recept

Manó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 ek kakaópor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 5 dkg búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió

    Tetejére:

    • 1 tábla fehér csoki
    • 1 ek olaj
    • mazsola

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárággal alaposan elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, kakaóport és a diót. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.

    Egy 30*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és egy tálcára tesszük a piskótát.

    A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd ha langyors hűlt hozzáadjuk a margarint, alaposan kihabosítjuk, majd a diót is belekeverjük. A kész krémet rákenjük a piskótára.

    A csokit felolvasztjuk az ulajjal, majd rácsorgatjuk a süteményre. Ízlés szerint mazsolát is szórhatunk rá.

    Tipp:

    Dió helyett készíthetjük kókuszreszelékkel, azzal is nagyon finom .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá