Manó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Manó szelet

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió

Tetejére:

  • 1 tábla fehér csoki
  • 1 ek olaj
  • mazsola

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárággal alaposan elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, kakaóport és a diót. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.

Egy 30*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és egy tálcára tesszük a piskótát.

A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd ha langyors hűlt hozzáadjuk a margarint, alaposan kihabosítjuk, majd a diót is belekeverjük. A kész krémet rákenjük a piskótára.

A csokit felolvasztjuk az ulajjal, majd rácsorgatjuk a süteményre. Ízlés szerint mazsolát is szórhatunk rá.

Tipp:

Dió helyett készíthetjük kókuszreszelékkel, azzal is nagyon finom .