Mangós pite recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába téve egy órára a hűtőbe tesszük.
A mangót meghámozzuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Rögtön meglocsoljuk a zöld citrom levével, így a szép sárga színe megmarad!
A tésztát ketté osztjuk, az egyik fele lehet kicsit több, az lesz az alsó lap. Kinyújtjuk, és és egy kerek, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, liszttel megszórt) formába tesszük. Ráhelyezzük a mangódarabokat, meglocsoljuk a zöld citrom levével, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és kevés vaníliás cukorral.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan a mangó tetejére rakunk.
Tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük!
Ízletes, finom! Sok sikert, jó étvágyat kívánok!
A mangós pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

