Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mangós pite recept

Mangós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 1 tk zsír
    • 6 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl
    • 1 ek rum
    • 1 csipet só

    Töltelék :

    • 1 nagy érett, vagy két kisebb mangó
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 zöld citrom leve és reszelt héja
    • 0,5 csomag sütőpor

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába téve egy órára a hűtőbe tesszük.

    A mangót meghámozzuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Rögtön meglocsoljuk a zöld citrom levével, így a szép sárga színe megmarad!

    A tésztát ketté osztjuk, az egyik fele lehet kicsit több, az lesz az alsó lap. Kinyújtjuk, és és egy kerek, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, liszttel megszórt) formába tesszük. Ráhelyezzük a mangódarabokat, meglocsoljuk a zöld citrom levével, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és kevés vaníliás cukorral.

    A tészta másik felét is kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan a mangó tetejére rakunk.

    Tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük!

    Ízletes, finom! Sok sikert, jó étvágyat kívánok!

    A mangós pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 337 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá