Mangós pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk zsír
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek rum
  • 1 csipet só

Töltelék :

  • 1 nagy érett, vagy két kisebb mangó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 zöld citrom leve és reszelt héja
  • 0,5 csomag sütőpor

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába téve egy órára a hűtőbe tesszük.

A mangót meghámozzuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Rögtön meglocsoljuk a zöld citrom levével, így a szép sárga színe megmarad!

A tésztát ketté osztjuk, az egyik fele lehet kicsit több, az lesz az alsó lap. Kinyújtjuk, és és egy kerek, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, liszttel megszórt) formába tesszük. Ráhelyezzük a mangódarabokat, meglocsoljuk a zöld citrom levével, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és kevés vaníliás cukorral.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan a mangó tetejére rakunk.

Tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük!

Ízletes, finom! Sok sikert, jó étvágyat kívánok!