Hozzávalók:
Töltelék :
Kenéshez:
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába téve egy órára a hűtőbe tesszük.
A mangót meghámozzuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Rögtön meglocsoljuk a zöld citrom levével, így a szép sárga színe megmarad!
A tésztát ketté osztjuk, az egyik fele lehet kicsit több, az lesz az alsó lap. Kinyújtjuk, és és egy kerek, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, liszttel megszórt) formába tesszük. Ráhelyezzük a mangódarabokat, meglocsoljuk a zöld citrom levével, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és kevés vaníliás cukorral.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan a mangó tetejére rakunk.
Tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük!
Ízletes, finom! Sok sikert, jó étvágyat kívánok!