Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás, meggyes piskóta recept

Mandulás, meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • csipetnyi só
    • 3 evőkanál víz
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál őrölt mandula
    • 15 dkg magozott meggy
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A szokásos módon piskótatésztát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

    A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt mandulával összekevert lisztet, majd apránként a kemény tojásfehérje habot is belekeverjük, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze.

    Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd a meggyszemeket egyenként beleforgatjuk a darált mandulába és szépen belerakjuk a piskótába.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.

    Kicsit hűlni hagyjuk, majd feldaraboljuk és megszórjuk porcukorral.

    A mandulás, meggyes piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 229 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá