Mandulás, meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál őrölt mandula
  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A szokásos módon piskótatésztát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt mandulával összekevert lisztet, majd apránként a kemény tojásfehérje habot is belekeverjük, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd a meggyszemeket egyenként beleforgatjuk a darált mandulába és szépen belerakjuk a piskótába.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd feldaraboljuk és megszórjuk porcukorral.