“Mandula” Süti recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 ü rumaroma
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 ü. mandula aroma
A tetejére:
- porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.
Elkészítés: A tésztát mandula formába /ha van/ vagy evőkanálba nyomkodjuk és a tetejét elsimítjuk. A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a darált mandulát és az aromát. Ha a tészta kihűlt, a krémmel kettesével /a sima felével/ összeragasztjuk. Meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.