“Mandula” Süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
“Mandula” Süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg finom liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 ü rumaroma

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 ü. mandula aroma

A tetejére:

  • porcukor

Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.

Elkészítés: A tésztát mandula formába /ha van/ vagy evőkanálba nyomkodjuk és a tetejét elsimítjuk. A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a darált mandulát és az aromát. Ha a tészta kihűlt, a krémmel kettesével /a sima felével/ összeragasztjuk. Meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!!