Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula kalapos képviselőfánk recept

Mandula kalapos képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 2 dl víz
    • 20 dkg margarin
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg liszt
    • csipet só
    • csipet cukor

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 3 kanál cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 5 dl porcukor
    • 10 dl pörkölt mandula
    • 10 dl olvasztott pirított cukor

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A vizet a cukorral sóval margarinnal felteszem a tűzhelyre. Ha a margarin elolvadt és egyet forrt a víz hozzáadom a lisztet állandó keverés mellett, amíg az edény oldaláról el nem válik. Ekkor leveszem a tűzről és a tojásokat egyenként belekeverem. Amikor egyneművé válik a tészta akkor habzsákba teszem, és sütőpapíros sütőlapra rózsákat nyomok belőle. 180-200 fokos sütőbe megsütöm. Amíg a rózsák fel nem jönnek a sütőt nem szabad kinyitni mert a tészta összeesik. Amikor kisültek a tészták a kalapjukat levágom és pörkölt cukorba mártom és pirított mandulát teszek a tetejére.

    A pudingot 2 darab tojás sárgájával kikeverem, a cukrot a tejbe teszem. Amikor forr, a pudingot hozzáöntöm, és teljesen keményre főzöm. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és a pudingos krémbe keverem. Csillagcső segítségével megtöltöm a tésztákat. A habtejszínt habbá verem az 5 deka porcukorral és a kihűlt puding tetejére teszem habzsákos csillagcső segítségével. A kalapokat a tetejére teszem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá