Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula recept

Mandula
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál főzött kávé

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • mandula aroma
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.

    A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.

    Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.

    A mandula kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 540 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 44 g
    Zsír: 37 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá