Mandula

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mandula

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál főzött kávé

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • mandula aroma
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport és a kávét, majd jól összedolgozzuk. A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.

A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandula aromával habosra keverjük. A krémből egy kávéskanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.

Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.