Málnás, tejfölös piskóta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 3 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg friss málna (vagy másmilyen gyümölcs)
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük.
Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
23*34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és málnával megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









