Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-vaníliás pite recept

Málnás-vaníliás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg tk liszt
    • 20 dkg vaj
    • 1 evőkanál tejföl
    • 10 dkg xilit
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja és leve
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 25 dkg tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg xilit
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 50 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a vajjal morzsoljuk szét, ezután jöhet hozzá a többi alapanyag és formázzunk belőle cipót.

    Addig amíg a töltelék készül tegyük a hűtőbe. A tojásokat verjük kemény habbá a xilittel és adagoljuk hozzá a többi alapanyagot.

    Egy sima masszát kapunk. A hűtőben lévő tésztát nyújtsuk és helyezzük piteformába. A vaníliás tölteléket öntsük a közepére, majd dobjuk rá a gyümölcsöt.

    Tegyük a sütőbe és közepes hőfokon süssük tűpróbáig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá