Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás kosárka recept

Málnás kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg cukor
    • 2 ek liszt
    • 3 dl tej
    • 2 tk vanília aroma

    Tetejére:

    • kb 25-30 dkg málna

    Elkészítése:

    A formáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm.

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Az egészet tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 30 percre betesszük a hűtőbe.

    Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára keverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félretesszük és időnként megkeverve kihűtjük.

    A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk (én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük (könnyedén kijön a sütőformából).

    A kisült tésztát a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére ráhelyezzük a málnát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    A málnás kosárka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 214 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá