Málnás kosárka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Krém:

  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tk vanília aroma

Tetejére:

  • kb 25-30 dkg málna

Elkészítése:

A formáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Az egészet tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 30 percre betesszük a hűtőbe.

Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára keverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félretesszük és időnként megkeverve kihűtjük.

A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk (én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük (könnyedén kijön a sütőformából).

A kisült tésztát a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére ráhelyezzük a málnát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.