Mákvirág recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és az egyik felét tele virágformával kiszúrjuk, a másik felét lyukassal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 10- 15 percig sütjük 180 fokon.
Ha kihűlt a teli virágra lekvárt kenünk, majd rátesszük a lyukas virágot.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük gőz fölött, amibe apránként beleszórjuk a porcukrot. Ízlés szerint díszítjük a habbal a sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »