Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosés diós bejgli recept

Mákosés diós bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g sima liszt
    • 600 g margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1⁄4 tk só
    • 3 ek porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 200 ml tejföl

    Töltelék:

    • 400 g darált mák
    • 400 g darált dió
    • 800 g porcukor
    • 2 citrom reszelt héja
    • 3 ek meggylekvár
    • 3 ek baracklekvár
    • 2 ek vaníliás cukor

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta készítése: a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot, tejfölt és a citrom reszelt héját. Alaposan összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

    A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.

    A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.

    Az első tésztát kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelék felével és kicsit rányomkodjuk tenyerünkkel. Feltekerjük és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.

    Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel és a 180 °C sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=HtXQxrTtUPU

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá