Hozzávalók:
Töltelék:
Lekenéshez:
Elkészítése:
A tészta készítése: a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot, tejfölt és a citrom reszelt héját. Alaposan összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.
A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.
Az első tésztát kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelék felével és kicsit rányomkodjuk tenyerünkkel. Feltekerjük és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel és a 180 °C sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
https://www.youtube.com/watch?v=HtXQxrTtUPU