Mákos sütemény citromkrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 200 g liszt
- 150 g porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g fehér joghurt
- 100 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 300 ml tej
- 2 ek liszt
- 200 g vaj /margarin,
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom
Elkészítése:
A tészta készítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a joghurtot, a tejet, a reszelt citrom héjat és az olajat. A lisztet a sütőporral jól elkeverjük, majd összekeverjük a mákos masszához. Alaposan átkeverjük és kizsírozott, lisztezett tepsibe (30x20cm) tesszük. Forró sütőben 190 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
Krémet főzünk a 300 ml tejből és a 2 evőkanál lisztből és hagyjuk kihűlni. A puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a 2 citrom levével majd kézi mixer segítségével összekeverjük a kihűlt krémmel.
A mákos tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével, majd a krém másik felét a sütemény tetejére tesszük. Hideg helyen állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »