Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-Mogyorós-Almás kocka recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg darált mogyoró, vagy dió
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs vanília cukor
    • 1 kávés kanál őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg cukor
    • csipetnyi só
    • 1 kg alma
    • 8 dkg sárga vagy őszi barack íz

    Elkészítése:

    A sütőt elő melegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A margarint, a porcukrot és a vanília cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a citromhéjat, végül egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval, és a cukorral. Ezt összedolgozzuk.

    A lisztet, a mákot és a mogyorót össze keverjük és a masszához adjuk, óvatosan, hogy ne törjön a tészta össze dolgozzuk. Tepsibe szedjük, a tetejét elsimítjuk úgy, hogy a massza a közepén vékonyabb legyen. Ez azért kell, hogy mikor sül a tésztánk ne púposodjon. Az almát meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk és beszórjuk vele a tésztát. Sütjük 1 órát, mérsékelt sütőbe. Mikor megsült kivesszük a sütőből és megkenjük a barack ízzel és 10 percig vissza tesszük a sütőbe hogy egy kicsit rásüljön. És kész a sütink.

    Hidegen tálaljuk. Sok lesz belőle, nagyon szapora. Ezt még úgy fokozhatjuk,hogy amikor rákenjük a barack ízt akkor még 3 tojás fehérjét 10-dkg cukorral kemény habbá verjük és a sütire kenjük és így tesszük vissza 10-percre, szép piros lesz a teteje. Ezt nem kell csinálni, csak ha akarod. A süti így is nagyon finom. Nagy tepsibe sütjük. Jó étvágyat hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá