Mákos-meggyes őzgerincben sütve recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tej
- 45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
- vaj
- liszt
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »