Mákos-meggyes őzgerincben sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 45 dkg magozott meggy

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)

Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.