Mákos linzer recept

Hozzávalók:
- 24 dkg finomliszt vagy világos tönkölyliszt
- 8 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 zöld citrom héja és leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A mákos lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citrom héjat, kifacsart levét és a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva kb 1 órát hűtőben pihentetjük.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros sütőlapra rakosgatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek lekvárral összeragasztunk egy telit és egy lyukasat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »