Mákos linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 24 dkg finomliszt vagy világos tönkölyliszt
- 8 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 zöld citrom héja és leve
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A mákos lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citrom héjat, kifacsart levét és a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva kb 1 órát hűtőben pihentetjük.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros sütőlapra rakosgatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek lekvárral összeragasztunk egy telit és egy lyukasat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.