Mákos linzer recept

Hozzávalók:
- 24 dkg finomliszt vagy világos tönkölyliszt
- 8 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 zöld citrom héja és leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A mákos lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citrom héjat, kifacsart levét és a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva kb 1 órát hűtőben pihentetjük.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros sütőlapra rakosgatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek lekvárral összeragasztunk egy telit és egy lyukasat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »