Mákos krémes linzer recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A linzertésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg kakaópor
A krémhez:
- 8 ek liszt
- 8 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 35 dkg vaj
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Mákos réteghez:
- 30 dkg mák
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés forró tej (annyi, hogy könnyen összekeverhető legyen)
- lekvár
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgákat, citrom héját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük.
Alaposan lekenjük lekvárral.
A mákot elkeverjük a cukorral, citrom héjával és leöntjük annyi forró tejjel, hogy kenhető masszát kapjunk, majd rásimítjuk a lekváros rétegre.
A maradék tésztába belegyúrjuk a kakaóport, hengereket formázunk belőle és rács alakzatban a mákos részre tesszük.
Az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a lisztet a tejjel, tojássárgákkal csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Langyosan hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk.
A kész krémet a megsült tésztára kenjük egyenletesen, majd a tetejére a keményre felvert tejszínhabot tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









