Mákos, krémes kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg mák (nem kell darálni)
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg pörkölt, darabolt mogyoró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Egy 32*34 cm-es, vajjal kikent és liszttel megszórt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, 180 fokon.
A krémhez a lisztet és a pudingporokat kevés tejben elkeverjük csomómentesre, majd hozzáadjuk a többi tejet és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, a tetejét is vonjuk be, majd megszórjuk a mogyoróval. Másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.