Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos, krémes kocka recept

Mákos, krémes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg mák (nem kell darálni)

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 1 evőkanál liszt
    • 20 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg pörkölt, darabolt mogyoró

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Egy 32*34 cm-es, vajjal kikent és liszttel megszórt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, 180 fokon.

    A krémhez a lisztet és a pudingporokat kevés tejben elkeverjük csomómentesre, majd hozzáadjuk a többi tejet és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, a tetejét is vonjuk be, majd megszórjuk a mogyoróval. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá