Mákos, krémes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás sárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg mák (nem kell darálni)

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg pörkölt, darabolt mogyoró

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Egy 32*34 cm-es, vajjal kikent és liszttel megszórt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, 180 fokon.

A krémhez a lisztet és a pudingporokat kevés tejben elkeverjük csomómentesre, majd hozzáadjuk a többi tejet és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, a tetejét is vonjuk be, majd megszórjuk a mogyoróval. Másnap szeleteljük.