Mákos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, majd 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, lisztet és cukrokat, majd kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet a puha margarinnal jó alaposan kihabosítjuk.
Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg tesszük, majd másnap csokit reszelünk rá és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









