Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, majd 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, lisztet és cukrokat, majd kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet a puha margarinnal jó alaposan kihabosítjuk.
Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg tesszük, majd másnap csokit reszelünk rá és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »