Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, majd 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, lisztet és cukrokat, majd kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet a puha margarinnal jó alaposan kihabosítjuk.
Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg tesszük, majd másnap csokit reszelünk rá és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »