Mákos krémes recept

Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:
Mákos réteg:
- 25 dkg darált mák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
- 50 ml habtejszín
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákos részhez a tojásokat a cukrokkal és margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos részhez keverjük, majd az előkészített tepsibe simítjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a vizet, ezzel is verjük kicsit, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A mák tetejére öntjük a kikavart piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla. A piskóta lesz az alja a süteménynek.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk.
A tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne és még forrón, a tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük, majd elegyengetjük a süteményen.
A tálcát az asztalhoz ütögetjük, hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »