Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-fehércsokis kiflik recept

Mákos-fehércsokis kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 280 g finomliszt
    • 70 g darált mák
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 100 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom héja
    • 200 g vaj

    Csokizáshoz:

    • 100 g fehér csokoládé
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és a sütőport. Keverjük el darált mákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vajat morzsoljuk el benne, és gyors mozdulatokkal jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

    A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

    Egy kifli formát folpackkal béleljünk ki.

    A tésztából vegyünk le egy kis darabot, és sodorjuk kisujjnyi méretű rúddá. A kibélelt formába nyomkodjuk bele úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki belőle.

    A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és sütőpapírral fedett tepsibe tesszük. A már meleg sütőbe toljuk (170 fok), és hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

    A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin pihenni, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.

    Közben a csokoládét apróra tördeljük, és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.

    A kihűlt kiflik mindkét végét a csokiba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk addig, míg a csokoládé megdermed rajta.

    Tipp:

    Mostanában elég gyakran sütök apró kifliket, mert kedveli a család. Ez a változat mákos és picit citromos, amit remekül kiegészít a fehér csokoládé.

    Légmentesen elzárva sokáig eláll, és omlós aprósütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá