Hozzávalók:
Csokizáshoz:
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és a sütőport. Keverjük el darált mákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vajat morzsoljuk el benne, és gyors mozdulatokkal jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Egy kifli formát folpackkal béleljünk ki.
A tésztából vegyünk le egy kis darabot, és sodorjuk kisujjnyi méretű rúddá. A kibélelt formába nyomkodjuk bele úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki belőle.
A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és sütőpapírral fedett tepsibe tesszük. A már meleg sütőbe toljuk (170 fok), és hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin pihenni, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.
Közben a csokoládét apróra tördeljük, és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
A kihűlt kiflik mindkét végét a csokiba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk addig, míg a csokoládé megdermed rajta.
Mostanában elég gyakran sütök apró kifliket, mert kedveli a család. Ez a változat mákos és picit citromos, amit remekül kiegészít a fehér csokoládé.
Légmentesen elzárva sokáig eláll, és omlós aprósütemény.