Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vastag mákos süti recept

Vastag mákos süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)

    Töltelék:

    • 1 csésze darált mák
    • 1 csésze liszt
    • 1 csésze kristálycukor
    • 1 csésze tej
    • 1 cs sütőpor
    • diónyi vaj olvasztva
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja

    ( A csésze kb 1,5 dl. )

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ne legyen se lágy, se kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk/zsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe. A töltelékhez a tejjel összekeverjük a mákot, hozzáadjuk a cukrot,lisztet, sütőport és az olvasztott margarint, majd végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjék kemény habját. A masszát a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült meghinthetjük porcukorral, de olvasztott csokival is bevonhatjuk.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá