Vastag mákos süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Vastag mákos süti

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás sárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)

Töltelék:

  • 1 csésze darált mák
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 1 cs sütőpor
  • diónyi vaj olvasztva
  • 3 tojás kemény habja

( A csésze kb 1,5 dl. )

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ne legyen se lágy, se kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk/zsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe. A töltelékhez a tejjel összekeverjük a mákot, hozzáadjuk a cukrot,lisztet, sütőport és az olvasztott margarint, majd végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjék kemény habját. A masszát a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült meghinthetjük porcukorral, de olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Jó étvágyat!