Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsika szelet recept

Rózsika szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs sütőpor
    • tejföl vagy tej
    • 1-1,5 ek kakaópor

    Töltés:

    • darált dió
    • lekvár

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 14 dkg porcukor

    Elkészítés:
    A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, a sütőport, tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport.

    Kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik “sárga” lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Erre kerül a kakaós lap, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül beborítjuk a második “sárga” lappal.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

    Ha megsült a tészta, a még forró süteményre ráöntjük a mázat. Ehhez a tojás sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá