Rózsika szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rózsika szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • tejföl vagy tej
  • 1-1,5 ek kakaópor

Töltés:

  • darált dió
  • lekvár

Máz:

  • 3 tojás sárgája
  • 14 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, a sütőport, tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik “sárga” lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Erre kerül a kakaós lap, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül beborítjuk a második “sárga” lappal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

Ha megsült a tészta, a még forró süteményre ráöntjük a mázat. Ehhez a tojás sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük.