Habos mákos recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 36×23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 160 fokos sütőben félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot és levesszük a tűzről. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt citromhéjat. A mákos tölteléket a tésztára simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, néhány csepp citromlevet is tehetünk bele. Ezt rásimítjuk a mákra, és addig sütjük a sütit, amíg a hab teteje halványbarna lesz. Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.