Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos mákos recept

Habos mákos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 30 dkg liszt

    A töltelékhez:

    • 2 dl tej
    • 40 dkg darált mák
    • 30 dkg cukor
    • citromhéj

    A habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 36×23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 160 fokos sütőben félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot és levesszük a tűzről. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt citromhéjat. A mákos tölteléket a tésztára simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, néhány csepp citromlevet is tehetünk bele. Ezt rásimítjuk a mákra, és addig sütjük a sütit, amíg a hab teteje halványbarna lesz. Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá