Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos diós szelet recept

Habos diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek tej

    Piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 18 dkg cukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 20 dkg darált dió
    • lekvár ízlés szerint (leginább barack)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral. 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

    A tojás sárgákat a cukorral kikeverjük, majd a felvert tojás fehérjéhez adjuk a dióval együtt és óvatosan összekeverjük. A lekváros lapra kenjük és visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre.

    Miután a tészta kihűlt elfelezzük. Az egyiknek a piskótás felét megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Így alul és felül is lesz dióhabos réteg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá