Habos diós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos diós szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek tej

Piskótához:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 18 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg darált dió
  • lekvár ízlés szerint (leginább barack)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral. 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A tojás sárgákat a cukorral kikeverjük, majd a felvert tojás fehérjéhez adjuk a dióval együtt és óvatosan összekeverjük. A lekváros lapra kenjük és visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre.

Miután a tészta kihűlt elfelezzük. Az egyiknek a piskótás felét megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Így alul és felül is lesz dióhabos réteg.