Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia mákos recept

Francia mákos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Mézes laphoz: (2 db)

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 7,5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna

    Mákos piskótához:

    • 180 g cukor
    • 120 g liszt
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek víz
    • fél dl étolaj
    • 1 kk sütőpor
    • 10dkg őröletlen mák

    Krémhez:

    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej

    Tetejére:

    • mandulaforgács
    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:
    A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc). A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap – krém – mákos piskóta – krém – mézes lap – vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá