Diós-vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- diónyi vaj
- 3 dl cukrászhab a tetejére
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vizet, majd simára dolgozzuk. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű maradjon.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gáztepsi méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgájával. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel és a tejszínnel együtt egy lábasban, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük (gyorsabban megy, ha vízfürdőben hűtjük), majd a kihabosított ramával simára keverjük a krémet.
Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk, amit a krém tetejére kenünk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szeletelhetjük.
Megjegyzés:
A vanília, dió és tejszín triója nálam mindig favorit! Bárki, akit megkínáltam ezzel a süteménnyel, osztatlan sikert aratott. Egy egyszerű, de elegáns desszert, ami mindig elnyeri a tetszést!
Jó tanácsok:
- Kihűtés: Fontos, hogy a piskótát és a krémet is hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.
- Hűtés éjszakára: A sütemény hűtése egy éjszakán át segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a krém is tökéletesen megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »