Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-vaníliás szelet recept

Diós-vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 evőkanál víz
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 1/2 csomag sütőpor
    • diónyi vaj
    • 3 dl cukrászhab a tetejére

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vizet, majd simára dolgozzuk. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű maradjon.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gáztepsi méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgájával. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel és a tejszínnel együtt egy lábasban, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük (gyorsabban megy, ha vízfürdőben hűtjük), majd a kihabosított ramával simára keverjük a krémet.

    Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk, amit a krém tetejére kenünk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szeletelhetjük.

    Megjegyzés:

    A vanília, dió és tejszín triója nálam mindig favorit! Bárki, akit megkínáltam ezzel a süteménnyel, osztatlan sikert aratott. Egy egyszerű, de elegáns desszert, ami mindig elnyeri a tetszést!

    Jó tanácsok:

    1. Kihűtés: Fontos, hogy a piskótát és a krémet is hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.
    2. Hűtés éjszakára: A sütemény hűtése egy éjszakán át segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a krém is tökéletesen megszilárduljon.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá