Diós-vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- diónyi vaj
- 3 dl cukrászhab a tetejére
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vizet, majd simára dolgozzuk. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű maradjon.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gáztepsi méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgájával. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel és a tejszínnel együtt egy lábasban, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük (gyorsabban megy, ha vízfürdőben hűtjük), majd a kihabosított ramával simára keverjük a krémet.
Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk, amit a krém tetejére kenünk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szeletelhetjük.
Megjegyzés:
A vanília, dió és tejszín triója nálam mindig favorit! Bárki, akit megkínáltam ezzel a süteménnyel, osztatlan sikert aratott. Egy egyszerű, de elegáns desszert, ami mindig elnyeri a tetszést!
Jó tanácsok:
- Kihűtés: Fontos, hogy a piskótát és a krémet is hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.
- Hűtés éjszakára: A sütemény hűtése egy éjszakán át segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a krém is tökéletesen megszilárduljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »