Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szempár recept

Diós szempár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A gyúrt tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej

    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 2 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1/2 csomag sütőpor

    A rudak töltéséhez:

    • 20 dkg darált dió
    • ízlés szerinti mennyiségű cukor
    • baracklekvár

    A mázhoz:

    • 1 csomag főzésnélküli vanília pudingpor
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 2 evőkanál tej

    A díszítéshez:

    • fehér és kakaós tortabevonó csokoládé (elmaradhat).

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Külön-külön 25 × 39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukros dióval és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

    A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz.
    A kihűlt tésztára kenjük, majd olvasztott csokival díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá