Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 24 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetetjük.

    Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.

    Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Felmelegített baracklekvárral kikenjük a kosárkákat.

    A tojásfehérjét felverjük habnak. Összekeverjük a diót a porcukorral, majd a habba forgatjuk óvatosan. A habot habzsákból a kosárkákba nyomjuk vagy kanállal beleadagoljuk. A habba tehetünk 1-1 fél diót, de ez el is maradhat.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá