Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kevert recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS külön a fehérje és a sárgája
    • 14 dkg porcukor
    • 2 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kekszmorzsa
    • 10 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 2 vanílíás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 1/2l habtejszín
    • rumos kávéba vagy cappuccinoba mártott babapiskóta

    Elkészítése:
    A pudingport 7 dl tejjel 2 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lisztet amibe elkevertük a sütőport, a morzsát és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük a piskótát. A habtejszínt 2 ek cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot. A krém felét rátesszük a tésztára és a rumos kávéba mártott babapiskótát sorba rárakjuk a krémes tésztára, utána a megmaradt krémet rátesszük a piskóta tetejére. Csokireszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá