Diós kevert

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás külön a fehérje és a sárgája
  • 14 dkg porcukor
  • 2 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kekszmorzsa
  • 10 dkg darált dió

A krémhez:

  • 2 vanílíás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1/2l habtejszín
  • rumos kávéba vagy cappuccinoba mártott babapiskóta

Elkészítése:
A pudingport 7 dl tejjel 2 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lisztet amibe elkevertük a sütőport, a morzsát és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük a piskótát. A habtejszínt 2 ek cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot. A krém felét rátesszük a tésztára és a rumos kávéba mártott babapiskótát sorba rárakjuk a krémes tésztára, utána a megmaradt krémet rátesszük a piskóta tetejére. Csokireszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük.