Diós holdas sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin (olvasztott)
- csipet só
- 2 mk szódabikarbóna
- 2 mk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- annyi tej, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk
Tetejére:
- 25 dkg cukor
- 28 dkg darát dió
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 3 ek víz
- a tészta lekenéséhez sárgabaracklekvár
Elkészítése: Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát (én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg és nehogy megégjen). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 percig sütjük, majd kihűtjük.
A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a vizet és az egészet jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát és megint visszatesszük a sütőbe sülni (ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni) 180 fokra kb 20 percre
Ha megsült a diós hab a tetején, langyosra hűtjük és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórjuk.
Jó étvágyat kívánok! :)