Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos béles recept

Mákos béles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél dl tej
    • fél csomag sütőpor
    • 5 dkg porcukor
    • csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 20 dkg darált mák
    • 14 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 17 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg ráma margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Tészta lekenéshez:

    • sárgabarack lekvár

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:(Tepsi mérete: 20x36cm)

    A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá adjuk, és jól összegyúrjuk.

    A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.

    Töltelék elkészítése:

    A felolvasztott, de már nem meleg margarint összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük, majd végül pedig a tojások felvert kemény habját beleforgatjuk.

    A tésztát elfelezzük és egy lisztezett, sík felületen először az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a kivajazott lisztezett tepsibe belehelyezzük és megkenjük lekvárral.

    A megkent tésztára egyenletesen rásimítjuk a mákos tölteléket és befedjük a második kinyújtott tésztával.

    Tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

    Teljesen kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és szép egyforma kockákra felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá