Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos baklava recept

Mákos baklava
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg réteslap
    • 25 dkg mák
    • 2 dl joghurt
    • 1 joghurtos pohár olaj
    • 2 joghurtos pohár cukor
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 vaníliás cukor
    • 1 sütőpor

    Cukor sziruphoz:

    • 1 joghurtos pohár víz
    • 2 joghurtos pohár cukor

    Elkészítése:

    A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk.

    A mákot összekeverjük a joghurttal, az olajjal (egy picit hagyunk a tetejére is), a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd vékonyan megkenjük vele a tésztát.

    Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát.

    Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.

    A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.

    Nagyon finom és gyerekjáték az elkészítése.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Bálint keresztfiam nyári szünetre pár napra ellátogatott hozzám a plébániára. Édességet sütöttünk, egy egyszerű mákos baklavát. Próbálják ki, gyerekjáték az egész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá