Mákos baklava

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos baklava

Hozzávalók:

  • 30 dkg réteslap
  • 25 dkg mák
  • 2 dl joghurt
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 2 joghurtos pohár cukor
  • 3 nagyobb tojás
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor

Cukor sziruphoz:

  • 1 joghurtos pohár víz
  • 2 joghurtos pohár cukor

Elkészítése:

A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk.

A mákot összekeverjük a joghurttal, az olajjal (egy picit hagyunk a tetejére is), a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd vékonyan megkenjük vele a tésztát.

Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát.

Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.

A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.

Nagyon finom és gyerekjáték az elkészítése.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Bálint keresztfiam nyári szünetre pár napra ellátogatott hozzám a plébániára. Édességet sütöttünk, egy egyszerű mákos baklavát. Próbálják ki, gyerekjáték az egész.